Karmøykirkene sponser orgelundervisning i Karmøy kulturskole


Visste du at Den norske kirke i Karmøy de siste årene har sponset orgelelevene i Karmøy kulturskole med ca 2.000 kr av kulturskoleavgiften? 

Helt siden 2017 har orgelelevene i Karmøy kulturskole, gjennom sitt medlemsskap i Orgel- og håndbjelleklubben Klara, fått tilbud om en halvering i kulturskoleavgiften som i skoleåret 2022/23 ligger på vel 4.200 kroner. De søker om plass på ordinært vis på nettsidene til Karmøy kulturskole, og når de har fått plass får de også tilbud om medlemsskap i Orgel- og håndbjelleklubben. Denne søker så om støtte fra de lokale menighetsrådene samt Karmøy kirkelig fellesråd på til sammen kr 2.000 pr elev, en støtte som har blitt gitt hvert år til nå. 

 


Foto: Terje Rudi (Berg Tobiassen)

- Å satse på orgelundervisning er viktig både fordi vi har så mange flotte orgler i kommunen, men også fordi det å spille orgel kan tidlig føre til muligheter å få spille foran folk. Spesielt gudstjenestene våre gir gode muligheter, der man tidlig kan delta både med salmespill og fremføring av repertoar, sier Ingrid Berg Tobiassen, orgellærer i Karmøy kulturskole og kantor i Torvastad menighet. 

 

Tilbake