KONSERT: Sanger fra Qohelets bok


Jo Hegle Sjøflot har skrevet musikk til tekster fra Forkynnerens bok og synger disse på hebraisk til akkompagnement på bl.a. saksofon, trekkspill, langeleik og perkusjon. Innledning ved sokneprest i Norheim, Geir Styve. Torsdag 21. oktober kl. 19.00. 

 

I Jerusalem, i det tredje århundret før Kristus, finner vi en gåtefull poet ved navn Qohelet. Poesien hans beskriver menneskets opplevelse av tomhet og forgjengelighet og tørst etter Gud, evighet og mening.  Tekstene holder seg forbausende godt også i dag, og gir kanskje vel så mye assosiasjoner til de moderne eksistensialister som til det gamle Jerusalem. Qohelets bok kalles «Forkynneren» i norske bibler.

 

Jo Hegle Sjøflot har komponert musikk til et knippe utvalgte tekster av Qohelet. 10 av disse har nå blitt til albumet «Før sølvsnoren slites – Sanger fra Qohelets bok». Det er første gang i norsk sammenheng at Qohelets tekster fremføres på hebraisk. Albumet slippes i løpet av våren 2021.  

 

På konserten i Torvastad kirke, torsdag 21. oktober kl. 19.00, får vi høre sanger fra dette albumet. Jo Hegle Sjøflot synger, og spiller også en rekke instrumenter.

 

Sokneprest Geir Styve har en kort innledning om Forkynnerens bok.

 

Billetter ved inngangen kr 200,-

Tilbake